
Enkelten kakku
Pohja
2pkt kaurakekseja murustettuina (a165g)
140 g voita
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl sakeaa kinuskikastiketta
1rkl vaniljasokeria
2 1/2 dl Flora Vispiä
3 dl punaisia marjoja (puolukka, karpalo, vadelma tai herukka)
4-5 liivatelehteä
1rkl sitruuna tai limettimehua
Koristeluun:
1/2 dl sakeaa kinuskikastiketta
n. 2dl tomusokerilla huurrettuja jäisiä marjoja
1. vuoraa haluamasi mallinen kakkuvuoka (n.2l) tuorekelmulla
2. murenna kaurakeksit tehosekoittimessa. Lisää voisula.
3.Painele keksimuruseos kakkuvuoan pohjalle ja reunoille.
4. Liota liivatelehtia 5-10 min. kylmässä vedessä.
5. Sekoita kinuskikastike notkistetun tuorejuuston sekaan. Mausta vaniljalla.
6. Vaahdota Flora Vispi
7. Puristele pehmenneet liivatelehdet vedestä ja liota ne kuumennettuun mehuun. Lisää liivateseos ja vispivaahto tuorejuuston joukkoon. Lisää lopuksi marjat.
8. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4h. Mieluiten seuraavaan päivään.
9.Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Koristele kinuskikastikkeella ja marjoilla.
Miten olinkin niin varma ohjetta lukiessani että siinä on virhe. Meinasin jo korjata että käytä irtopohjavuokaa mutta ilmeisesti kakku todella tehdään siten, että keksimuru jää kuorrutukseksi ja täyte sen sisään. Suurinpiirtein samoista aineksista olen tehnyt juustokakkuja. Käyttänyt piparkakkuja pohjaan ja Vispin sijaan oikeaa kermaan. Täytyy kuitenkin seuraavalla kerralla testata näin "väärin päin" rakennettu Enkelten kakku. Voisin kuvitella sen olevan taivaallista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti