2010/12/02

Uusia reseptejä...

Näin joulun alla lehdet on pullollaan kaikenlaisia joulureseptejä. Itse tykkään joka joulu tehdä perinteisten lisäksi myös jotain uutta joulupöytään. Tämän päivän lehdistä tuli leikattua seuraavat:

Kylmäsavulohi-piparjuuritahnaa ruisnapilla (Hesari 2.12.2010)
10 kpl

Täyte:
150g kylmäsavulohiviipaleita
1 kevätsipuli
150g ranskankermaa
2 rkl sitruunan tai limetin mehua
2 tl piparjuuritahnaa
2tl pieniä kapriksia

Lisäksi
10 ruisnappia
5 rkl kirjolohen mätiä
tilliä

Hienonna lohi. Sekoita täyte ja anna maustua vähintään puoli tuntia.
Nostele täyte ruisnappien päälle. Koristele mädillä ja tillillä. Tarjoile heti.

Todennäköisesti taas vähän tuunailen reseptiä. Mädin sijaan ehkä katkarapuja. Saas nähdä.

Toinen mitä ajattelin kokeilla oli talläinen:

Fetafocaccia (Yhteishyvä Ruoka 12.10)
12-15 palaa

4dl vettä
25g hiivaa
2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
n. 8 dl vehnäjauhoja
1 prk (150gr) oliiveilla ja valkosipulilla maustettua salaattijuustoa
3/4 dl paloiteltuja aurinkokuivattuja tomaatteja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja 2 dl jauhoja vatkaten. Lisää muutama ruokalusikallinen juuston mausteöljyä ja loput jauhot ja alusta löysäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Valuta taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja taputtele levyksi. Anna kohota vartti. Tee sormella kuopat juustokuutioille, oliiveille ja tomaateille. Pirskota päälle loput mausteöljystä. Paista 225 asteisessa uunissa n. 30 min. Anna jäähtyä ritilällä peittämättä.

Tää kuulostaa niin hyvältä, ei perinteiseltä joululta tosin. Mutta aina mahtuu mukaan jotain uutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti