2011/12/01

Joulukuun ensimmäinen päivä. "Suussa sulavaa suklaata"

Mmmm, tänään herkutellaan. Nopeaa ja hyvää, tuunattua suklaata. aina joulunaikaan tulee ihailtua suklaapuodeissa kotitekoisen näköisiä, reippaiksi epäsymmetrisiksi paloiksi lohkottuja suklaita. Päätin tehdä oman version.


Äidin koekeittiö ylpeänä esittää: Karamelli-karpalo-suklaa

Tarvitaan:
1 levy tummaa leivontasuklaata
n. 12 kpl Omar-kermakaramellimakseisia
reilu kourallinen kuivattuja karpaloita

Sulata suklaa mikrossa varovasti, lyhyen aikaa kerrallaan, välillä sekoittaen. Voit ottaa suklaan pois, vaikka se ei ole kokonaan sulanut, koska kuuma sula suklaa sulattaa jäljellä olevan kiinteän suklaan. On tärkeää, että suklaa ei pala
.

Sekoita suklaa tasaiseksi. Leikkaa Omarit pieniksi paloiksi ja sekoita sulan suklaan joukkoon, mutta säästä n.1/5 koristeeksi. Lisää joukkoon myös lähestulkoon kaikki karpalot. Levitä suklaa n. normaalin suklaalevyn kokoiseksi levyksi leivinpaperilla vuoratttuun vuokaan. Ripottele päälle loput makeiset ja karpalot ja laita jääkaappiin jähmettymään n. tunniksi. Paloittele suklaa sattumanvaraisesti. Säilytä viileässä. Tarjoile esim. Glögin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti