Siellä se taas on: Kinkku uunissa!! Meillä on luuton viiden ja puolen kilon kaveri, riittävä aaton aterialle ja sopivan kokoinen siinäkin mielessä, ettei tarvitse sitä montaa päivää syödä. Kinkku kun on parhaimmillaan jouluaattona. Ei siksi, että se jotenkin pilaantuisi vaan siksi, että yleensä jouluun mennessä on tullut syötyä niin monta "jouluateriaa" erilaisilla pikkujoulukekkereillä ja joululounailla, että kun aattona (no ehkä vielä joulupäivänäkin) nauttii itselle rakkaimpien läheisten kanssa jouluaterian, on sen jälkeen kinkkukiintiökin jo pikkuhiljaa täynnä. Viisi ja puoli kiloa siis riittäköön.
Meidän kinkussa oli yksinkertainen paisto-ohje:
Aseta kinkku uunipellille / muuhun soveltuvaan astiaan kamarapuoli ylöspäin. Paista kinkku 100-125 asteisessa uunissa (kiertoilmalla 80-100asteisessa) n. 1 -1 1/2 tuntia painokiloa kohden, kunnes kinkun sisälämpötila on 72-77astetta. Tuolloin kinkku on kypsä. Poista verkko kinkun jäähdyttyä. Kuorruttaaksesi poista kamara, sivele pintaan sinappia ja kuorruta korppujauholla. Paahda pinta 200 asteisessa uunissa. Koristele neilikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti