Karpalo-valkoviiniglögi saa seurakseen Mustikka-hunaja-glögin. Glögilasi saa juhla-asun itsenäisyyspäivän servietistä ja asu viimeistellään hopeanauhaan solmitulla virkatulla sydämellä. Höyryävän kuuma juoma maistuu myös lapsille ja aikuiset voivat lorauttaa joukkoon tilkan lisälämmikettä, vaikka pakkanen ei olekaan vielä päässyt paukkumaan Etelä-Suomen nurkissa.
Glögiohje:
2dl vettä
2dl sokeroimatonta mustikkamehutiivistettä
1/2 pss glögimausteita
Sekoita ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Sammuta levy ja anna hautua kunnes liemi jäähtyy.
Siivilöi mausteet pois.
Lisää:
2tl hunajaa (tai maun mukaan)
2dl omenamehua
Kuumenna, älä keitä. Tarjoile rusinoiden ja manteleiden siivittämänä, jouluherkkujen kera.
Glögi kuluu kyllä ehdottomasti joulun odotukseen! ;)
VastaaPoistaMukava idea laittaa lautasliina lasin ympärille!
VastaaPoistaHyvää itsenäisyyspäivää Sinullekin!