Ensilumikääretorttu |
Joulumaahan saadaan tänä jouluna oikeaa jouluntuoksuista hulinaa. Keskiviikkoisin kokoontuu ompelupiiri, jossa ihanan ystäväni ihana äiti on luvannut opettaa ompelun saloja meille toistaitoisille, mutta kehityskelpoisille. Lisäksi on paljastettava, että Joulumaa avaa ovensa pop-up kahvilan tiimoilta joulukuun alussa. Tunnelmaa, tuoksuja, käsitöitä pukinkonttiin ja pientä näperreltävää jokaiselle itse toteutettavaksi. Unohtamatta ihania kahvilaherkkuja, joiden loihtimisessa auttaa kondiittoriopiskeliystäväni. Oi mitä ihanaa joulupuuhaa!
Nyt on kuitenkin tarjoilut valmiina illan talkoolaisille: uudistettu satsi pikkuleipiä, nyt ihan oikealla reseptillä tehtyjä ja Ensilumi -kääretorttu kermahunnulla ja lumihiutaleströsseleillä koristeltuna. Lisäksi mustikkaglögiä ja ehkä jopa tilkka kermalikööriä. Ihana ilta edessä, unohdetaan tämä inha syysflunnsa!
Ensilumi -kääretorttu
3munaa
1,5 dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää varovasti jauhot joihin leivinjauhe sekoitettu. Paista 230 astessa n. 5-6min, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Varo paistamasta liikaa. Sokeroi leivinpaperi kaneli-sokerilla. Kumoa kuuma torttulevy sokeroiden leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä hieman ja irroita paistettaessa käytetty leivinpaperi. Täytä hillolla ja rullaa. Laita jääkaappiin vetäytymään hetkeksi. Kuorruta ja koristele.
Täyte
Omena-raparperi-kaneli -hilloa
Kuorrutus
2 dl kermaa
2rkl vanijakreemijauhetta (sekoitetaan kermaan sirotellen koko ajan vatkaten )
Koristelu
non-parelleja ja strösseleitä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti