2012/10/28

Pikaherkkuja yllätysvieraille

Saimme tänään ihania vieraita ulkomailta asti!! Olipa yllätys ovikellon soidessa. No eihän siinä sitten muuta kun ruokaa pöytään matkalaisille ja äidin-koe-keittiö koetukselle kun tottakai tahdon loihtia kunnon ateria, vaikkakin ilman kauppareissua. Pakastimesta onneksi löytyy aina jotain, tänään aikaan saatiin kalapihvejä, barbaque-perunoita ja suppilovahverokastiketta, lisäksi hieman salaattia. Lisähaasteen antaa vieraiden kasvisruokavalio, johon en ole järin harjaantunut. Onneksi kala kelpasi ja sienikastike oli huikeaa, ihan vaan ruisleivänkin päällä.

Jälkiruoaksi sain aikaiseksi ihan omasta päästä reseptillä, noin vaan sukkelaan seuraavanlaisia makupaloja.

Karpalo-kookos- riisivalkosuklaat

150gr valkosuklaata
n.1 dl kuivattuja karpaloita
1/5dl kookoshiutaleita
riisimuroja

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita karpalot ja kookoshiutaleet sulaan suklaaseen. Lisää riisimuroja, kunnes massa on sen verran kiinteää, että siitä voi lusikalla nostella nokareita, jotka pysyvät kasassa..

Nostele lusikalla annoksiksi muffinssivuokiin ja laita jähmettymään kylmään. Tarjoile esim teen kanssa.

Nämä leivoksiin tuli ajatus lapsuudesta tutuista riisisuklaista. Meillä äiti teki niitä usein lastenjuhlille. Sulaa Fazerin Sinistä ja riisimuroja, muffinssivuokiin jähmetettyinä. Valkosuklaaversiot ovat kyllä niin makeita, jottei niitä tarvitse olla kuin yksi per syöjä ja makeanälkä on taatusti taltutettu.

1 kommentti:

  1. Löysin kauniin ja inspiroivan blogisi ja lisäsinkin sinut heti omaan blogilistaani :) Ihanaa joulun odotusta! :)

    VastaaPoista