2011/10/22

Kaunis kattaus


Joulupöydän kattaus on aina minulle tärkeä. Joka vuosi tahdon tuoda siihen jotain uutta, ihanaa ja yllätyksellistä. Kesällä löysin alennusmyynnistä syvän violetteja kankaisia lautasliinoja. Näin ne heti meidän joulupöydässä, ja siitä se ajatus sitten lähti.
 Ensimmäinen versio on tällainen. Toivottavasti joulunaikaan saan vielä varpuja ja gallunoita. (voi olla että ovessamme roikkuva kranssi joutuu koville jos metsät on lumen peitossa) Lautasliinan ympärille on kiinnitetty varvuista ja rautalangasta kiepautettu rengas, johon on silkkinauhalla kiinnitetty gallunan oksa.
Kattaukseen liittyvä toinen ajatus on vanhat, koristeelliset, kirkaat lasiset jälkiruokakulhot. Niitä ei siis vielä ole, mutta toivon löytäväni niitä kirppareilta ja ehkä äidin ja anopin kaapeista. Eikun kierrokselle, onneksi on vielä aikaa...Lopuksi vielä täytyy todeta, että on se kyllä hyvä, kun aikanaan tehtiin niin musta-valko-harmaa sisustus. Tähän voi taas lisätä uuden värin somisteeksi: tänä juhlakautena se on violetti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti