2011/10/24

Joulukalenteri

Vahingosta viisastuneena totesin, että joulu ei saa tulla varkain, kuten marraskuulle meinasi käydä. Aloitin paperiaskartelut tekemällä "uuden painoksen" muutaman vuoden takaisesta joulukalenterista. Silloin tein näitä kalentereja kaksi lahjoiksi ystävilleni, mutta nyt ajattelin pitää tämän itse. Oma perhe saa siis nauttia itsetehdystä joulukalenterista, kun viime vuosina ne on aina menneet muille.

Pussit on tehty helposti ihan itse tulostuspaperista. Ensimmäisen kohdalla kun vähän taittelee ja  hahmottelee kaavan niin sen mukaan voi sitten leikata loput. Meillä taidetaan mennä kahdellatoista pussilla, joista jokainen saa kaksi numeroa.
Pussit on koristeltu kuviorei'ittimellä. Reikä mahdollistaa myös ripustuksen. Tarkoituksena on laittaa pussit roikkumaan paperinaruun pitkäksi "köynökseksi". Mieleeni juolahti kyllä, että kevyet pussit voisi kiinnittää  sisältä pikku magneeteilla seinätauluun. Voi olla että kokeilen tätäkin vaihtoehtoa. 

Kuvion lisäksi tarvittiin toki muutakin sievää. Ihastelen aina joululehtien ja mainosten tunnelmallisia kuvia Tällä kertaa uhrasin leikattavaksi 2010 joulun Glorian kodin ja 2009 joulun Toivekoti ja Puutarha -lehden. Kuvia olen käyttänyt koristeina yhdessä koristepaperien kanssa. Kuin itsestään kalenterista tulee näin kuvakalenteri joka kätkee sisäänsä sitten makean yllätyksen jokaiselle päivälle. Makeisten lisäksi on tarkoistus laittaa luukkuihin myös mietelauseita, runoja tms. aikuisten iloksi. Numerointiin haluan valmit tarrat askarteluliikkeestä, mutten ole sinne asti vielä ehtinyt.

Täysin valmiin tuotoksen esittelen myöhemmin, sitä odotellessa hmm... glögiä, kaneliässiä, kynttilöitä ja joululauluja! Ei voi joulu tulla salaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti