2011/10/23

Reseptihakua

Löysin keittiön hyllyyn unohtuneet Koti ja Keittiö -lehden juhlaherkut keittokirjan, jonka olen joskus saanut tilaajalahjana. Avasin satunnaisesti keskeltä kirjaa ja kas, silmieni edessä koreili sydämen mallisia täytepipareita. Todellisuudessa ne kuuluivat Valmistujaisten menu-ehdotukseen, mutta minulle ne näyttivät aivan joulupipareilta. Sen verran ne pyörivät mielessä, että hamuilin jo kaupan taikinapakastelaarilla piparkakkutaikinaa, että pääsisi kokeilemaan jouluista versiota. Piparkakkutaikinaa ei ollut!!!!
Tilanteen pelasti ystäväni, joka soitti ja kutsui meidät koko perheen nyyttikestihalloween -kutsuille. No nyt sitten täytettä kokeilemaan Halloween -henkisiin täytekekseihin.

Täyte oli yksinkertainen:
150g valkosuklaata raastettuna
1/2 dl kermaa

Kuumenna kerma. Nosta pois keittolevyltä. Sekoita joukkoon valkosuklaaraaste. Anna seistä 5 min. Valkaa kuohkeaksi. Anna seistä kylmässä 30min. Täytä pikkuleivät. Riittoisuus n. 25 täytekeksiin.

Halloween -kekseistä tuli näinkin hurjan näköisiä hämähäkkejä, mutta täyte oli hyvää ja aion ehdottomasti tehdä jouluisan version piparkakuista.

Keittokirjasta löytyi myös paljon muita ihanan oloisia reseptejä. Joulupöytä saattaa siis olla yhdistelmä juhannus-, isänpäivä-, uusivuosi-, valmistujais- ja vappu-menuista, vai miltä kuulostaisi jouluajan aterioilla:
*sienisalaatti -bruschettat
*bataattilammasvuoka
*kalkkuna-munakasrulla
*savulohisalaatti
*lämmin tomaattisalaatti
*valkosuklaaviettelys ja
*kotoinen puolukkaglögi

Täytynee kokeilla!

1 kommentti:

  1. Poikani 5v.luki samaista keittokirjaa: "Äitikato, miten ihania! OOtko koskaan tehnyt näitä?" "Enpä ole" vastasin. "Voisitko tehdä jouluksi?" JOulupöydässämme taitaa siis olla myös Pieniä Viinimarjaleivoksia. :)

    VastaaPoista