2010/12/08

Koristeita kerrakseen...

Joulukoristeet vaihtuvat meillä pitkin joulukuuta, kunnes saan mieleiseni kokonaisuuden esille.Adventtikynttilöille laitettiin jo uudet, jalat, kun sain viimein aikaiseksi tehdä vaihtokauppoja äitini kanssa. Näistä olin haaveillut jo kauan...

Ihan ensimmäisenä tulee koristeltua jouluun (tai talveen) oksa, joka roikkuu meidän ruokailutilan valaisimessa. Siinä on kesällä kukkia, vappuna ilmapalloja, pääsiäisenä pääsiäismunia ja talvella tietenkin itse virkattuja lumihiutaleita ja kristalleja.

Olin marraskuun alussa viikon Japanissa ja pitihän sitä haalia jotain jouluisaa kotiintuomiseksi. Reissulta mukaan tarttui pieni valkoinen lintu joka istuu ruokailutilan oksalla. Se muistuttaa lapsuuteni jouluista, koska isäni suvun joulukuusissa on aina ollut lasisia lintuja, joihin koskeminen oli ehdottomasti kielletty. Pikkutytön silmissä ne näyttivät tainomaisilta kiiltävine vartaloineen ja värikkäine höyhenineen. Silti, kuinka ollakaan, päädyin itse valkoiseen. Linnun lisäksi toin Japanista myös muutaman tällaisen lumihiutale-kristalli kosristeisen roikkuvan "kuusen". Ne ovat aika kookkaita, joten eivät ehkä ihan istu joulukuuseen. Ruokailutilan valaisimeen ne toisivat kristallikruunumaisen fiiliksen, mutta eivät sovi mitenkään yhteen oksan kanssa, joten todettakoon, ettei sopivaa paikkaa ole vielä löytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti