2011/11/23

Tyykipuodin jouluikkuna

Onpa tänään ollut työntäyteinen päivä. Monia vuosia olen haaveillut, että pääsisin joskus mukaan tekemään jonkin kaupan tai puodin näyteikkunaa. Päätin tehdä jotain tuon haaveen toteuttamiseksi ja uskaltauduin kysymään tutuilta kangaskaupan omistajilta, josko heidän puotinsa jouluikkunaa pääsisi somistamaan. Ja minä pääsin!!

Tähän päivään on viimeisen kuukauden ajana varauduttu erinäisten tuntien väkerryksellä. Osan ikkunassa olevista käsitöistä olen esitellyt jo aiemmin täällä blogissa, osa odottaa vielä omaa postiaan, mutta nyt ne ovat kaikki Tyykipuodin ikkunassa ainakin loppiaiseen!

Tyykipuoti on poikkeuksellinen kangaskauppa. Sen kaltaisia, yksityisiä, monipuolisia kangaskauppoja, ei kuulemani mukaan ole Suomessa kuin kymmenkunta. Vaikka puoti näyttää äkkiseltään pieneltä, yllättyy asiakas sen laajasta valikoimasta.  Käsityötarvikkeita löytyy designer -kankaista nappeihin ja nauhoihin. Ja jos jotain ei löydy, sen hankinnassa yrittäjät ovat valmiita auttamaan! Tätä puotia hoidetaan suurella sydämellä.

Ikkunassa on joulukalenterin tapaan 24 numeroa, ja tietenkin 24 jouluista ideaa. Kaikki helposti itse toteutettavia ja sellaisia, joihin tarvikkeet löytyvät puodin valikoimista.  Osa ohjeista löytyy täältä blogista (tai voin niihin antaa vinkkejä!) ja osaan voi kysyä neuvoa Tyykipuodin väeltä.


Ikkunassa on nyt paljon pientä íhanaa katseltavaa, lapsille ja aikuisille. Se kertoo myös tarinaa:
" Nuori emäntä, saunan jäljiltä, istuu hämärässä saunahuppu päässään. Puhtoiseen yöpaitaan pukeutuneena, lämpimään shaaliin kietoutuen hän nautiskelee glögiä muun perheen jo nukkuessa. Hän on istahtanut huilaamaan joulupuuhastelujen lomassa, mutta tarttunut kuitenkin kutimiin jatkaakseen valmisteluja. Pöytä on täynnä joulun pikkulahjoja, joita hän on ystävilleen valmistanut. Joulukortit, koristeet, korut ja muut askartelut ovat valmistuneet näppärissä näpeissä. Jokaiselle joulukuun päivälle on riittänyt oma puuhansa. Vielä ennen aattoa ehtii hankkia viimehetken tarvikelahjat pukinkonttiin ja  jouluaattoon tultaessa ei enää puuhata, silloin on aika pysähtyä joulun sanoman äärelle. "

1 kommentti:

  1. Voi että miten hieno! Kunpa olis päässyt ihan oikeessa elämässä tuota ikkunaa tarkastelemaan :)

    VastaaPoista