2011/11/28

Ensimmäinen pihakuusi

Meidän terassilla on joulukuusi. Tätä mieltä pojat olivat, vaikka äidin mielestä se onkin talvinen koriste. Meillä oli nimittäin entuudestaan pajusta tehty korkea kartio, jonka ympärille olin kieputtanut pihavalosarjan. Paju näytti minun silmissäni jotenkin liian karulta tänä syksynä, joten tuunasin sitä vähän. Kerroin taannoin keränneeni mökkimatkalla muovikassillisen tukevia havunoksia karsitusta metsästä. Oksat odottelivat kassissaan aikansa, kunnes sain idean "naamioida" pajukartion kuuseksi. Sitten vaan tuumasta toimeen. Havut oli helppo pujotella pajujen lomitse, koska kartio on ikäänkuin harvaa verkkoa. Päälle tueksi hieman rautalankaa. Koristeeksi pääsivät puiset lumihiutaleet ja viime syksynä keräämäni männynkävyt, niin ja tietenkin valosarja.

Terassi sai muutenkin hieman syksyisemmän asun. Neuloin villalangasta pari suorakaidetta ja yhdistin ne ruskean villakankaan kanssa tyynynpäälliksi. Kellarin kaapista kaivoin esiin ruskean lampaantaljan jonka päällä on mukava terassilla istua. Lisäsin vielä hieman kynttilöitä, kanervia ja käpyjä koristeiksia ja tunnelman luojiksi.


Ostin terassille muutaman uuden lyhdyn ja kun vanhat lyhdyt vielä saisivat hieman mustaa maalia pintaan ja itse saisin inspiraation virkata loppuun aloittamani trikookudematon, niin talvi saisi tulla myös terassin puolesta. Terassia käytetään talvellä lähinnä saunan vilpolana, mutta on siinä joskun juotu kuppi kuumaa lumitöiden tai mäenlaskun lomassakin.  On outoa kun joulukuu on aluillaan ja ulkona myrskyää ja sataa vettä! Parissa vuodessa, ihanien lumitalvien keskellä sitä on ihan ehtinyt unohtaa että tällaisiahan ne Etelä-Suomen talvet usein ovat. Ei siis auta kuin somistaa sisätiloja lumihiutaleilla, että saadaan talven tuntua taloon!

1 kommentti: