2011/12/02

Joulukuun 2. päivä "Huopakuusi"

Ninuskan blogista löysin valloittavan paperikuusen! Niin herkkä ja kaunis. Siitä sain mallin tähän valkoisesta huovasta toteutettuun roikkuvaan kuuseen. Olisin halunnut tehdä tästä pöytäkuusen, mutta huopa jota käytin, oli liian paksua. Kaksi sakaraa leikattuani, alkoivat kädet jo olla niin poikki, että luovutin. Pöytäkuusi syntyikin sitten vihreästä huovasta, jonka sain Tiimarin ale -laarista löytämästäni vihreästä huopa tabletista. Se koristaa nyt  Tyykipuodin jouluikkunaa. Pöytäkuusikin siis onnistuu huovasta!

Tämä valkoinen roikkuva kuusi on koottu kahdesta erillisestä sakarasta ompelemalla ne puuvillalangalla yhteen puuhelmiä väliin lisäten. Kuusen mallin hahmottelin huopaan mattoveitsellä, jolla alunperin suunnittelin huopaa leikkaavani. Ei onnistunut, joten vaihdoin pieniin Fiskarsin kynsisaksiin.  Huopa on ihana, pehmeä ja lämmin, mutta samalla jämäkkä materiaali. Mitähän kaikkea siitä voisi askarrella. Uskoisin, että jatkoa seuraa!

2 kommenttia:

  1. Hienoja kuusia ja mielenkiintoinen suklaaohje edellisessä postauksessa. Tuo paksun askarteluhuovan leikkaaminen käy kyllä käsien päälle. Ja vaatii todella hyvät sakset. Oikea villahuopa on vähän keveämpää leikata kuin tuo yleensä askarteluun myytävä paksu akryylihuopa.

    VastaaPoista
  2. Eksyimme viime sunnuntaina Taito Shop/Helskyn askartelupajaan Helsingissä ja siellä pääsi käyttämään oikeaa villahuopaa, ja oikeassa olet, kevyenpää sen leikkaaminen on. ¤ v. lapselle tosin raskasta vielä sekin.

    VastaaPoista