2012/10/16

Joulua äkkisuurina annoksina

Fiilistelyä IKEAn kuvastosta
Kun alkuun pääsee, tulee joulua yht´äkkiä varsin suurina annoksina. Aloitetaan postista. Lasku Kotivinkin Joululehdistä. Nyt maksettu, miksi lehdet tulevat vasta kuukauden päästä?! Postissa oli myös IKEAn joulukuvasto. Ja minä olen sairaslomalla enkä pääse hypeltelemään ihania uusia joulujuttuja. Ne ihanimmat on loppuunmyyty ennen kuin mä ehdin sinne asti. Oli siinä onneksi paljon sellaista, jota voi soveltaa ihan vaan kaivamalla omista kaapeista esille talven ihanuuksia. Yksi karkkikulho on ehkä kuitenkin saatava kokoelman jatkeeksi. Lähetin kuvan miehen matkaan, kun on menossa kokoukseen tavaratalon kulmalle. Moottoripyörällä. Saa nähdä saanko tuon ihanuuden jo ehkä tänään. Mutta se siitä postista.
Vanhempani olivat viikonlopulla käymässä Mäntuharjun mökillämme. Siellä hakataan metsää joka kesä, joten taas sain tuliaisina kaksi muovikassillista kuusenhavuja. Osassa on ihania käpyjä. Mitähän niistä lähtisi tekemään? Ajattelin havupalloja, koska niistä minulla on tähän asti vain tukalia kokemuksia, kun pallot ovat aina olleet herkkiä hajoamaan. Nyt sain uuden vinkin niiden valmistukseen. Elmu-kelmu. Täytynee testata, mutta ensin pitäisi päästä kukkatalolle hakemaan oasis-sientä. Voi että mä inhoan liikuntarajoitettta!
Ja ennen kuin alkaa enempää kiukuttaa kannattaa vaihtaa kokonaan aihetta. Leipomiseen. Vaikkei siis jaloillaan jaksa olla kuin hetken, niin toki sitä jotain täytyy leipoa. Viime joulun alla taisin olla aika lailla samassa tilanteessa. Silloin syntyivät Piparkakkutangot ja kas kas, nyt valmistui piparkakkutaikina jääkaappiin tekeytymään ja odottamaan huomista. Äidin-koe-keittiön omalla, sovelletulla reseptillä. Ei ollut siirappia, laitettiin hunajaa. Ei ollut kidesokeria tarpeeksi, laitettiin vähän intiaanisokeria jatkoksi. Lisättiin vaniljasokeria, kardemummaa. Taikina ainakin maistui hyvältä. Jos onnistuvat, jaan koko reseptin kuvineen. Toivotaan että huominen vointi sallii leipomisen. Niin että näin suurina annoksina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti