Kuvaan pääsi myös jälkiruokalatte ja uudenuutukainen karkkpurkki. |
Päätin sitten tarkistaa reseptin, josko se löytyisi netistä ja siellähän komeili omalla rivillään "2,5dl sokeria", joka siis lehdestä puuttui täysin. No kuorruttelin kuitenkin tekemäni piparit suklaalla ja strösseleillä ja ovat nuo sen myötä maistuneet niin, että pian on tilaa uudelle erälle, sokerin kanssa leivotulle. Kuvaankin pääsivät.
Tässä nyt lehden nettisivuilta kopiotuna virheetön resepti:
Kaakaonmakuiset viipalepiparit
n. 40 kpl
200 g voita tai margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 muna
Koristeluun:
sulatettua suklaata, nonparelleja
1. Sekoita kaikki aineet notkeaksi taikinaksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneessa.
2. Jaa taikina kuuteen osaan ja leivo ne tangoiksi. Nosta tangot leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille. Paina tangot hieman matalammiksi.
3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
4. Leikkaa tangot hieman lämpiminä muutaman sentin paksuisiksi vinoiksi viipaleiksi. Koristele halutessasi sulatetulla tummalla tai valkoisella suklaalla ja nonparelleilla.
200 g voita tai margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 muna
Koristeluun:
sulatettua suklaata, nonparelleja
1. Sekoita kaikki aineet notkeaksi taikinaksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneessa.
2. Jaa taikina kuuteen osaan ja leivo ne tangoiksi. Nosta tangot leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille. Paina tangot hieman matalammiksi.
3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
4. Leikkaa tangot hieman lämpiminä muutaman sentin paksuisiksi vinoiksi viipaleiksi. Koristele halutessasi sulatetulla tummalla tai valkoisella suklaalla ja nonparelleilla.
Oijoi, nuo on kyllä pahoja painovirheitä! Onneksi keksit on helppo kuorruttaa ja siten saada makeutta.
VastaaPoistaTodella kaunis on tuo uusi karkkipurkkisi.