2011/12/16

Joulukuun 16.päivä "Huopahelmiä pukinkonttiin"

Näitä huopahelmiä esittelin jo viime joulun jälkeen, mutta ajattelin nostaa ne taas esiin, niitä kun on tullut tehtyä myös tänä jouluna, tai oikeastaan pitkin vuotta aina inspiraation iskiessä, pikkulahjoiksi. Itseasiassa haaveilin vähän tekeväni niitä myös myyntiin, "Marillan joulupuotiin", muttei rahkeet ole riittäneet niin suurien erien tekemiseen, että niitä olisi myytäväksi asti. Ehkä joskus tulevaisuudessa... Olen huovuttanut helmet puuhelmien ympärille. Villaa kuluu hurjan vähän ja näin niistä saa saman kokoisia, ja symmetrisen pyöreitä. Epäsymmetrisyys kun tuntui olevan minulla se ongelma aikaisemmin. Puuhelmet tosin ovat yllättävän kalliita, jopa niin, että täysivillaiset taitaisivat tulla halvemmiksi, mutta panostettakoon ulkonäköön. Helmet on pujotettu joustavaan korukuminauhaan, joka on toistaiseksi osoittautunut myös kestäväksi. Aiemmin minulla oli useista pienistä säikeistä koostuvaa kuminauhaa, mutta se tuppasi katkeamaan. Tämä on yksisäikeistä ja vähän paksumpaa, ja toimii. Rannemittaisessa kuminauha on kätevä, kaulanauhat olen tehnyt lukkojen kanssa.
Huopa on niin pehmeä ja lämmin materiaali, että kaipasin sen rinnalle kontrastia. Niinpä lisäsin lasihelmiä huopahelmien väliin. Nyt siinä on vähän niinkuin jäätä lämpimän huovan rinnalla, kovaa ja kylmää, pehmeää ja lämmintä, kuten joulumieli talven pimeyden keskellä.

1 kommentti:

  1. Todella kauniita helminauhoja. Toivottavasti saajat osaavat arvostaa niitä.

    Helmipallojen pelkästä villasta tekeminen tuntuu helpolta, mutta kun sitä tekee useamman pallon verran huomaa, ettei se nyt niin vaivatonta olekaan. Varsinkin jos haluaa saada samankokoisia palloja. Ja kyllä siinä käsillekin jumppaa tulee.

    Minunkin on pitänyt tehdä muutamat helmet pukinpussiin, mutta aika taitaa tänäkin vuonna loppua ja helmet jäävät odottamaan seuraavia jouluja.

    VastaaPoista