2011/12/22

Joulukuun 22. päivä "Makoisat paketit"

Nyt on paketeista jo niin iso osa jaettu, että ehkä niitä uskaltaa jo julkaista täällä blogissakin. Tänä jouluna joulutervehdykset ovat olleet makoisia. Päiväkodintädit ja ystävät ovat saaneet herkuteltavaksi Piparkakku-Marianne Fudgea, Wienernougat-fudgea ja Raparperi-Omena-kaneli -hilloa.
 Idea hilloon lähti siitä, että meidän yksi ja ainokainen raparperipuskamme tuotti koko kesän satoa ihan yli omien tarpeiden. Niitä sitten kerättiin talteen pakastimeen ja hilloksi ne muuttuivat seuraavalla reseptillä:

Raparperi-omena-kaneli -hillo

1,5kg raparperia, pilkottuna
600gr omenoita pieninä kuutioina
2 pkt hillo-marmeladisokeria
2rkl kanelia (tai maun mukaan)

Raparperit  ja hillosokeri sekoitetaan, kuumennetaan ja keitetään n. 10min. (Jos raparperit on tuoreita, voi lisätä vähän vettä, jos pakasteina, vesi tulee tuotteen sulaessa) Seitsemän minuutin kohdalla lisätään pienet omenakuutiot. Valmis hillo maustetaan kanelilla. Purkitetaan kuumana kuumennettuihin lasipurkkeihin ja suljetaan kannet tiiviisti.

Fudgeissa olen päätynyt Kinuskikissan Valkosuklaa-lime-fudgen ohjeen kannalle. Sillä onnistuu hyvin ja limen voi aina korvata jollain muulla, kuten näissä joululahjaherkuissa piparkakkumuruilla, Marianne.-rouheella ja Wienernougat -rouheella.

Ohje yksinkertaisuudessaan tällainen:

200 g valkosuklaata rouhittuna
100 g voita
3dl sokeria
2dl kermaa

Kuumennetaan voi sokeri ja kerma, ja keitetään 10 minuuttia kunnes seos sakeutuu ja muodostaa kiinteän pisaran, kun sitä pudotetaan tippa kylmään veteen. Nostetaan pois levyltä. Lisätään 200g rouhittua valkosuklaata. Sekoitetaan tasaiseksi. Kaadetaan vuokaan, kooltaan sellaiseen, että fudge muodostaa n. 2cm korkean kerroksen. Ripotellaan päälle haluttu "lisuke", Marianne-rouhe, piparimuru, pähkinöitä tms. ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään n. kahdeksi tunniksi. Leitataan n. 2x2 cm annospaloiksi. Säilytetään viileässä.

                                                          Mmm..makoisaa joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti