Kuivat aineet A
3dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
Nesteet B
50 g voita tai margariinia sulana
2 3/4 dl vettä
Sekoita keskenään kuivat aineet ja toisessa astiassa nesteet. Sekoita nesteet kuiviin aineisiin mahdollisimman vähän sekoittaen. Paista voidellussa vuoassa n. 35 min 200 asteessa.
"Jouluisaan Suklaa-banaani-kakkuun" laitoin lisäksi
1tl jauhettua inkivääriä
1tl kanelia ja
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1 banaani muussattuna
3riviä tummaa suklaata rouhittuna (n.50g)
Paistoin kuivakakkuvuoassa.
Vinkkinä mun oma lemppari:
"Raparperipiirakka" (perustaikinasta tulee kaksi pohjaa, täyte yhdelle piirakalle)
Täyte
3-5 raparperin vartta pilkottuna pieniksi (riippuen koosta)
2 tl kanelia
3 rkl fariinisokeria
Pinnalle ripoteltuna keskenään sekoitetut
1,5dl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
muutama ruokalusikallinen sulaa rasvaa
Paista 200 asteessa kunnes pinnassa kaunis väri. Tarjoile hieman lämpimänä vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti