2011/12/18

"Pieni Fudge-tehdas" avautui jälleen

Nyt löytyi ohje, jolla sain aikaan täydellistä fudgea!!! Ilmeisesti se on silti aika millintarkkaa puuhaa, koska kolmesta valmistamastani annoksesta yksi meni suoraan roskikseen, yhdestä tuli kelvollista ja sitten tämä yksi, joka lähestulkoon tämän Kinuskikissan ohjeen mukaan valmistettiin, on lähes täydellistä!!! Eli yksinkertaisesti muokkasin tuota Kinuskikissan ohjetta ainoastaan niin, että jätin pois limen, ja korvasin sen kourallisella marianne -rouhetta, jolloin sain aikaan "Valkosuklaa-piparminttu-fudgen". Tämä näyttää, tuntuu ja maistuu ihan oikealle fudgelle!!! Ainoa pikkuinen ongelma on, että kun on antanut seistä jääkaapissa pitkään, on leikkaaminen hankalaa. Korjaantuu kun antaa olla taas hetken huoneenlämmössä ja leikkaa sitten, eli ei vika lainkaan!

Kinuskikissan blogissa on paljon kommentteja siitä, miten fudge-leipurit ovat muokanneet perusohjetta, joten rohkenin jälleen soveltaa vähän reilummin, ja valmistin

"Sacher-kakku-fudgen"
100g voita
2dl kermaa
3dl sokeria
200g tummaa suklaata
n. 5rkl aprikoosihilloa

Tästä tuli huiman makeaa, mutta hyvää. Hieman  liikaa aprikoosihilloa luulisin.
Myös "valkosuklaa-piparminttu-fudge" on tosi makeaa, joten eipä tarvitse valtavia annoksia syödä. Ajattelin laittaa näitä lahjoiksi menemään ensi viikolla, vihdoinkin koostumukseltaan sellaisia, että voi hyvin mielin niitä antaa, vaikkei aiempienkaan maussa valittamista ollut.

Arvelen, että osasyy aikaisempiin yritysten epäonnistumiseen oli se, että käytin margariinia oikean voin sijaan, enkä edes tullut ajatelleeksi asiaa. Useinmiten jos ohjeessa lukee "voita", on se korvattavissa margariinilla, mutta fudgen rakenteeseen tuntuu vaikuttavan aika lailla. Myös se ero tässä Kinukskikissan ohjeessa on aikaisempiin kokeilemiini, että tässä suklaa lisätään vasta keittämisen jälkeen, kun toisissa ohjeissa sitä keitetään muun massan mukana. Kuitenkin tuo keittoaika on ehkä se ratkaisevin. Sitä en kyllä ymmärrä, mikä meni pieleen tuossa roskikseen joutuneessa erässä. Kaiken tein niin kuin aiempienkin kahden kanssa, jotka onnistuivat. Ehkä fudge vaatii nöyrää kunnioitusta, liian itsevarma jos on, menee varmasti pieleen! Jännitetään taas seuraavaa erää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti